Mustamäel on statistiline hinnalangus juba neljandat kuud järjest, aprillis langesid hinnad 9,6 protsenti võrreldes märtsiga, põhjuseks uute korterite tagasihoidlik osakaal tehingute hulgas, teatas Ober-Haus Balti.

Võrreldes eelmise aasta aprilliga oli käesoleva aasta aprillis Tallinna keskmine korteri pinnaühiku hind 4,4 protsenti kõrgem. Käesoleva aasta esimesel neljal kuul on korterite turg olnud aktiivne, korterite ostu-müügitehinguid tehti 30 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Riias tõusis keskmine ruutmeetri hind aprillis pool protsenti 980-le eurole ruutmeetri kohta. Nõudlus uute korteritele ületab pakkumist ja selles segmendis võib täheldada väikest hinnatõusu.

Viimase 12 kuuga on keskmine ruutmeetri hind tõusnud 4,5 protsenti. Võrreldes hindade tipuga 2007. aasta mais on aga hinnad keskmiselt 57,8 protsenti madalamad.

Vilniuses langes keskmine ruutmeetri hind aprillis 0,2 protsenti. Kõige suurem hinnamuutus oli vanadel korteritel suuremates elurajoonides, hinnad langesid 0,9 protsenti.

Viimase aastaga on keskmine ruutmeetri hind Vilniuses tõusnud 0,1 protsenti ja keskmine hind on 1202 eurot ruutmeetri kohta.