Olulisemad märksõnad MCB Finance Group plc 2012. aasta esimese kvartali majandus- ja finantstegevuste kohta:

Väljastatud laenude maht kasvas kõigil ettevõtte turgudel, kokku 20,8 miljoni euroni, mis on 79 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

* Tulud kasvasid 65 protsenti ehk 5,9 miljoni euroni.

* Krediidikvaliteet vastas seatud eesmärkidele – üle maksetähtaja läinud laenude osakaal laenuportfellis oli 20 protsenti tuludest.

*Pro forma maksustamiseelne kasum oli 0,73 miljonit eurot, mis sisaldab ka uutele turgudele sisenemiseks tehtud finants-ja arenduskulusid.

*Peale võlakirja rahastamisega seotud 22,4 miljoni euro suurust erakorralist kulutust oli ettevõte puhaskasum I kvartalis 0,27 miljonit eurot.

*MCB Finance klienditeenindused nii Eestis kui ka Lätis olid üheks enimkiidetud klienditeenindusteks finantssektori ettevõtete seas, mis näitab klientide rahulolu ja positiivset tagasisidet teenuste uuenduste suhtes.

*Ettevalmistustegevused suundumiseks uutele turgudele.

MCB Finance Group plc tegevjuhi Rami Ryhäneni sõnul on kontsern peale kordaläinud möödunud aastat jätkanud edukalt, mida on näha ka esimese kvartali majandustulemustest.

„Tugev positsioon olemasolevatel turgudel annab veelgi rohkem kindlust uutesse riikidesse suundumiseks, mis on käesoleval aastal meie kontserni jaoks prioriteet. Oleme teinud tänaseks märkimisväärseid investeeringuid laienemiseks ja olemasolevate teenuste arendamiseks,“ selgitas Ryhänen.

„Soovime olemasolevatel turgudel jätkuvalt kindlustada oma tegutsemisvallas liidripositsiooni läbi ettevõtte arendustegevuste, et pakkuda klientidele parimat teenindust ja teenuse kvaliteeti,“ lisas ta.

MCB Finance Groupi olemasolevad turud - Eesti, Soome, Läti ja Leedu alustasid aastat heade majandusnäitajatega ja seda just laenude mahu kasvu osas.

Positiivsete tulemuste taga on järjepidev turundustegevus. Credit24 avas hiljuti Eestis uue kontseptsiooniga iseteenindusliku veebilehe, mille kasutuselevõtuga soovitakse pakkuda klientidele innovaatilisemat ja mugavamat viisi teenuse kasutamiseks.

Selle aasta esimeses kvartalis oli väljastatud laenude maht 20,8 miljonit eurot, mis on 79 protsenti enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Märkimisväärset laenumahtude kasvu näitasid ka teised Balti riigid.

Leedus suurenes laenumaht 148 protsendi võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eestis kasvas laenumaht 89 protsenti ning Lätis 212 protsenti võrreldes aastataguse ajaga.

Ettevõtte krediidinäitajad on jätkuvalt tugevad, üle maksetähtaja läinud laenude osakaal laenuportfellis oli 20 protsenti, mis vastab grupi seatud eesmärkidele. Kasumi kasv on olemasolevatel turgudel endiselt tugev ning jätkab eeldatavasti kasvu kogu käesoleva aasta vältel.

Esimeses kvartalis investeeris ettevõte uutesse turgudesse ja teenustesse - need on jõupingutused, mille eesmärgiks on pikemas perspektiivis aidata kaasa ettevõtte kasumlikkusele kasvule.