Kohtu pressiesindaja ütles BNS-ile, et kuna kaebaja soovis asja arutamise edasilükkamist, siis toimub järgmine istung 6. septembril.

Planeeringu vaidlustasid kohtus ja selle tühistamist taotlevad Telliskivi Selts, Pelgulinna Selts ja Eesti Hobumajanduse Edendamise MTÜ. Seltside arvates ei olnud planeeringu kehtestamise otsus õiguspärane, sest selle menetlemisel on protsessis algusest peale tehtud põhimõttelisi kaalutlusvigu ja kehtiva üldplaneeringu muutmine ei ole asjakohaselt põhjendatud.

Mullu juulis rahuldas Tallinna halduskohus Telliskivi Seltsi esitatud esialgse õiguskaitse taotluse ja peatas detailplaneeringu kehtivuse. Samuti keelas kohus ehituslubade, projekteerimistingimuste või muude sellel põhinevate lubade väljastamise.

Tallinna linnavolikogu kehtestas mullu 2. juunil detailplaneeringu, mis võimaldab senise Tallinna hipodroomi alale rajada elurajooni. Detailplaneeringu koostamist taotles ettevõtja Jaan Manitski juhitav Alfa Property OÜ eesmärgiga leida hipodroomiväljakolimisel vabaks jäävale maa-alale uus kasutusfunktsioon.

Mullu augustis mõistis Harju maakohus pistise andmises süüdi advokaat Viktor Kaasiku ja pistise võtmises Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu. Süüdistuse kohaselt andis Kaasik Õispuule pistisena soodustingimustega laenu summas 10 000 eurot vastutasuna selle eest, et Õispuu oma ametikohast tulenevatest tööülesannetest korraldaks OÜ-le Alfa Property kuuluva Tallinnas aadressil Paldiski maantee 50 asuva kinnistu detailplaneeringu menetlust.