Tallinna Lennusadama Vesilennukite angaaride avamisel ütles börsifirma suuromanik ja nõukogu esimees Toomas Luman, et Lennusadama renoveerimine on tõenäoliselt suurim ühekordne eraannetus kultuurile ning soovis anda sümboolse 3 985 767eurose tšeki Meremuuseumi esindaja Urmas Dresenile ja Eesti vabariigi kultuuriminister Rein Langile, kirjutas aripaev.ee.

Nordeconi juhi Jaano Vingi sõnul on nad saanud antud objektilt tõepoolest mainitud ulatuses kahjumit ja see on kajastanud ka ettevõtte vastava perioodi aruannetes (Nordecon teenis 2010-11 kokku 17,8 miljonit eurot kahjumit – toim.).

Vingi sõnul ei vasta seega kuidagi tõele pahatahtlikud väited, et Nordecon saab kusagilt või kelleltki kahjumlik projekti lõpetamiseks lihtsalt raha juurde. „Lubasime lepingut sõlmides Meremuuseumi vesilennukite angaarid valmis ehitada ja oleme oma sõna pidanud, kuigi tööde käigus selgunud täiendavad ettenägematud probleemid hoone seisukorras ja seonduvalt hüppeliselt kasvanud kulud oleksid pigem eeldanud platsilt lahkumist ja lepingust taganemist, nagu mitmed konkurendid ka samal ajaperioodil tegid,“ lisas Vink.