„Soovime aidata kaasa ministeeriumide ühiste arusaamade kujunemisele riigi ees seisvatest probleemidest,“ ütles Riigikantselei strateegiadirektor Keit Kasemetes, riigikantselei teates.

„Uuringuettepanekuid arutati laiapõhjalistes töörühmades ning toetuse leidsid projektid, mille tulemusi on võimalik poliitika kujundamises võimalikult vahetult arvestada, mis aitavad saavutada valitsuse peamisi eesmärke ning keskenduvad mitut ministeeriumi puudutavatele teemadele, “ lisas Kasemets.

Tarkade otsuste fondi toel tehtud uuringud peavad toetama valitsuse jaoks prioriteetsete poliitikate kujundamist, riigi konkurentsivõimet ja säästvat arengut.

Samuti jälgib Riigikantselei, et tehtud poliitikasoovitused ei jääks ainult paberile, vaid tekitaksid tulevikku suunatud otsuste üle arutelu ning leiaksid praktilist kasutamist poliitika kujundamisel.

Kokku rahastatakse taotlusvooru raames 9 uuringut summas 304 tuhat eurot. Riigikantseleile laekus 28 ettepanekut, mis vaadati läbi Riigikantselei strateegiabüroos ning millest 24 kvalifitseerunud ettepanekut hindasid seejärel konkurentsivõime ja säästva arengu töörühmad.