Nokia on väga populaarne Keenias ja näiteks Indias, kuna telefonil on tugeva ja kestev aku ning seda peetakse usaldusväärseks "tööhobuseks". Seda muidugi vaid nende seas, kellel pole veel raha, et osta nutitelefone.

"Olen olnud Nokia-tüdruk alates esimestest sõnumitest, mida telefoniga saatsin," rääkis 26 aastane keenjalanna, ajakirjanik ja fotograaf Judy Wander, kes lisab, et kuigi temal on nüüd Samsung, kuna tahtis teada, mismoodi Androidi platvorm töötab, kasutavad kõik tema tuttavad ikkagi nokiat.

"Olen kuulnud, et Nokial on raskusi, kuid Keenias seda küll veel näha ei ole," lisas fotograaf.

Lõuna-Aafrika vabariigis elav ja töötav mehhaanikainsener Kyle Collair ütleb, et nii Nokia, Motorola kui ka Ericsson on dinosaurused ning Nokia ostmine tähendaks talle sammu tagasi. Lumia ei ole kuigi populaarne, kuna Nokiat peetakse ikkagi "algsete telefonide" tootjana, mitte nutifonide loojana.

India on Nokiale suuruselt teine turg, kuhu müüakse sadu miljoneid telefone aastas. India ajakirjanik Siddhant Mehta räägib, et Nokia oli kuum 90ndatel, kui mängiti "ussimängu".

"Täna ostavad Nokiat ikkagi vaesemad inimesed, kes tahavad "töötelefoni". Kui soovitakse nutitelefoni vaadatakse kas Blackberry poole või mõne Android platvormil töötava telefoni poole. iPhone on veel liiga kallis," rääkis Mehta.

Majandusajakirja Hiina kontakt, kes juba mõned aastad elab Euroopas, räägib, et Nokia kuldaastad Hiinas jäid millenniumivahetuse aegu. 

"Lakooniliselt öeldes algas siis nutitelefonide ajastu ning Nokia jäi selgelt tahaplaanile," mainis  ajakirjanik Ying Diao

Kuid mida arvatakse Nokiast New Yorkis või Londonis?

New Yorki ajakirjanik Stephen Morse ütleb, et tema ei tea kedagi kes kasutaks Nokia telefoni, kuid möönab, et Nokia võiks olla valik, kui tema praegu kehtiv kahe aastane leping lõppeb.

"Mul on tegelikult odav Nokia telefon, selleks ajaks kui ma reisin või käin maal. Kuid enamus minu tuttavaid kasutab kas Blackberryt või iPhone, Samsungit või LG-s," lisas ajakirjanik.

Toimetaja Sarka Halas rääkis, et ka Londonis ei kasuta keegi enam Nokiat.

"Küsisin ka ühelt oma töökaaslaselt, et kas ta teab kedagi kes kasutaks Nokia mobiiltelefone. Ta vastas, et ta teadis kunagi 90ndate keskel," mainis toimetaja.