„Me oleme Tallinnat kui sihtkohta analüüsinud umbes kolm aastat, enne kui eelmisel reedel siis juhatus oma otsuse Tallinnasse lendamisse kohta ka vastu võttis. Me näeme Tallinnas suurt potentsiaali ja lisandit oma niigi suurele, 190 sihtkohast koosnevale lennuvõrgustikule,“ mainis analüütik.

Bak lisas, et kolme otsustamiseks ja läbirääkimisteks kulunud ajaga ona väga palju muutunud nii Tallinnas, kui ka lennunduses. Varasemalt oli põhiliseks probleemiks, miks Turkish Airlines Tallinnast ei lennanud liiga vähene turistide ning lennuliinide olemasolu Tallinnas. Laiaslaastus ei olnud Tallinnas ega siit läbilennul piisavalt palju inimesi, kellega majandusliku kasu eesmärgil toimivat lennuliini tööle panna. Mis on kolme aasta jooksul muutunud?

„Loomulikult on suurenenud varaemalt probleemiks olnud turistide läbilennuhulk Tallinna Lennujaamast, turistide arvu ja ka lennuliinide hulga suurendamisega on tehtud palju tööd. Kuid meie kontseptsioon on ikkagi selles, et me tahame Tallinna kaudu lenutada oma rikkaid Araabia ja Aasia kliente Soome, Rootsi ja teistesse Skandinaavia sihtkohtadesse. Põhimõtteliselt teha seda sama, mida teeme hetkel Helsinkis ja Tallinnas,“ mainis Bak.

Turkish Airlines lendab täna Tallinna naaberlinnadesse Riiga ja Helsinkisse. Uue lennusihtkoha lisandumisega, Riia ja Helsinki lende ei kärbita ega kaotata. „Tallinnas on meie plaan transportida inimesi Istanbuli kaudu edasi Aasiasse ning Araabiasse. Loomulikult on oluline ka kahe pealinna vaheline otselennuühendus,“ lisas analüütik.

Millal täpselt lenud Tallinna ja Tallinnast algavad ei osanud Bak veel öelda, kuna otsus lennuliiniga alustada on veel väga uus.

„Analüüsime veel kõik läbi, teeme otsused ning varsti alustame ka lendudega. Kuna täpsemalt, ei oska veel öelda,“ sõnas Bak.

Turkish Airlines teatas Euroopa suurimal lennundusfoorumil Tallinnas, et alustab lendamist Istanbul-Tallinn liinil. Lennugraafikust ja liini käivitamise ajast on täna veel vara rääkida, kuid põhimõttelise jah-sõna sai Tallinna Lennujaamlennufirmalt täna hommikul enne kella üheksat.

Turkish Airlines on Türgi rahvuslik lennukompanii, mis lendab hetkel 146 sihtkohta väljaspool Türgit ning teenindab ka 41 Türgi linna, teatas Tallinna Lennujaam.
Estonian Air, kes on Tallinna Lennujaama partneriks Routes Europe 2012 korraldamisel, loodab foorumil ka oma liinivõrku laiendada.