SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimehe Indrek Holsti sõnul on eluasemelaenu võtnud kliendid hakanud enam mõtlema oma lähedaste kindlustunde peale ja et soetatud kodu jääks neile alles ka siis, kui laenuvõtjaga peaks juhtuma halvim, teatas SEB.

„Järjest enam on hakanud kliendid lisaks oma vara kindlustamisele mõtlema enda elu kindlustamisele. Õnnetuste- ja haigusjuhtumite eest ei ole keegi kaitstud.

Meie statistika andmetel on suur osa haigusjuhtumitest põhjustatud südame-veresoonkonna haiguste ja pahaloomuliste kasvajate poolt.

Märkimisväärselt suur on ka õnnetusjuhtumitesse sattunud meeste osakaal. Õnnetused varitsevad kõikjal - tööl, liikluses, kodus, aga ka sportides,“ rääkis Holst põhjustest, mille pärast on selts pidanud väljamakseid tegema.

Nelja kuuga on vähenenud kindlustusjuhtumite arv, mil kindlustusselts on pidanud keelduma kindlustussumma väljamaksmisest.

„Kindlasti on oluline, et klient saaks elukindlustuslepingut sõlmides aru, milliseid kindlustusjuhtumeid leping katab ja millised on välistused. Välistusteks on näiteks kindlustusjuhtumid alkoholijoobes või meelemürke tarbinud inimeste puhul,“ lisas Holst.