„Meie teenindatav energiaturg on väga dünaamiline ning selleks, et optimeerida ettevõtte võimekust kavandame ladustamistegevuse laiendamist, nähes ette praeguste ja tulevaste klientide vajadusi. Lisaks olemasolevatele arendusprojektidele kaalume laienemisprojekte Termoili terminalis Maardus ning nn Lonessa alal Muuga sadamas, mis on mõlemad olulised arengud ning mõeldud säilitamaks ettevõtte juhtiv positsioon piirkonnas ning tagamaks püsiv majandusaktiivsus sadama- ning raudteesektoris,“ ütles Vopak E.O.S.-i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

Vopak E.O.S. taotleb Lugtmeijeri sõnul lubasid, et luua võimalus ladustamismahu arendamiseks Muuga sadama lääneosas maksimaalselt kuni 460 000 kuupmeetrini ning suurendada ladustamismahtu Maardu Termoili terminalis kuni 330 000 kuupmeetrini.

Vopak E.O.S’ile kuulub neli kaasaegset naftaterminali kogumahutavusega 1 026 000 kuupmeetrit - Termoil, Trendgate, Pakterminal ja Stivterminal. Vopak E.O.S.'i terminalid paiknevad strateegiliselt soodsas ja hästi ligipääsetavas Muuga sadamas.