Tööandja poolt pakutavatest soodustustest peavad tudengid olulisemateks keskmisest kõrgemat töötasu, paindlikku tööaega ja tööandja poolset kindlustust.

86,8% tudengitest on huvitatud töötamisest välismaal (2011. aastal 84,9%). Veerand tudengitest oleks valmis välismaale tööle minema jäädavalt. Ainult 13,3% vastanutest ei ole huvitatud välismaal töötamisest (2011. aastal 13,1%). Välisriikide lõikes on tudengid kõige rohkem huvitatud töötamisest
Soomes, Inglismaal ja Rootsis.

„Tulemused näitavad, et noorte meditsiinitudengite huvi välismaal töötamise vastu on eelmise aastaga võrreldes suurenenud. Tulevased arstid ja õed planeerivad juba õppides oma tööle asumist välismaa
meditsiiniasutustes. Tervishoiupoliitika kujundajad peaksid senisest enam arvestama, millist mõju avaldab noorte õdede ja arstide välismaale tööle minek Eesti tervishoiusüsteemi kvaliteedile,“ märkis Instar EBC nooremkonsultant Andres Hellerma.

Uuringust selgus, et 40,5% meditsiinitudengitest töötab õpingute kõrvalt (2011. aastal 44,8%). Tudengite keskmine töötasu soov on 1126 eurot kuus (2011. aastal 985 eurot).

Instar EBC viis tööandja maine uuringu läbi mais Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 400 tudengit.

Instar EBC on tööandja brändingu agentuur, mis tegeleb tööandja maine konsultatsioonide pakkumisega Balti riikides. Uuringut viiakse läbi alates 2010. aastast.