"Krugman soovitab meile ülekuumenemist, mida ta ise Bushi vastu ja Obama kaitseks kritiseerib, ja ignoreerib täielikult USA ja Eesti erinevat positsiooni maailmamajanduses," ütles Ligi.

Ligi lisas, et vastutustundelise majandamise musternäidise roll on Eestile ainult kasuks ja Krugmani lahmivad eksitused ainult kinnitavad meie positsiooni.

"Meie probleem on väiksus ja suur sõltuvus välisteguritest, mis tingib praegu ka majanduse aeglustumise. Ent USA võimalus on oma probleemid edasi, teiste kaela lükata, sest ta elab põhiliselt siseturust ja dollari kui reservvaluuta privileegist," mainis minister.

"Ühine on meil majanduse paindlikkuse eelis ja see annab lootuse, et kasvame siiski ka EL languse ajal. Meie palkade suurus on hoopis teine asi, see tuleneb mahajäämusest, mille tekitas laastav majandussüsteem sotsialism, mis ent Krugmanile olulises osas sümpatiseerib," lisas Ligi.

Sarnaseid emotsioone jagas Ligi ka tänasel valitsuse pressikonverentsil. Ligi sõnas seal, et Krugman on muutunud publitsistiks. USA eelarve puudujääk on olnud pidevalt sama suur kui Kreekal, mistõttu on samade mallide järgi Eestile hinnangute andmine väga veider.

Nii küsis Ligi, mida peaksime USAlt üle võtma. "Võtta ka ja kopeerida raha nagu USA keskpank? Anda see valitsusele ja teha kroonist maailma suurim reservvaluuta? Ja isoleerida oma majandus välismajandusest? Tegelikult on see uskumatu," kommenteeris Ligi Krugmani artiklis avaldatut.

President Toomas Hendrik Ilvese kaitseks ütles Ligi, et reaktsioon oli tema hinnangul igati põhjendatud. "President laseb sõnal lennata, aga teeb seda õigustatult," on Ligi veendunud. "Nii vildakat teemapüstitust pole ma veel kuulnud. See oli väärt kriitikat ja vastamist."