Kokku oli neljapäevase seisuga registreeritud töötuid töötukassas arvel 42 941. See on 785 võrra vähem võrreldes eelmise nädala neljapäevaga. Registreeritud töötud moodustavad praegu 6,5 protsenti tööjõust 16 aastat kuni pensioniiga, kirjutas BNS.

Töötukassa andmeil teatas 63 protsenti maikuus registreeritud töötute hulgast välja arvatud inimest, et nad on leidnud töö. Tegelik tööleminejate osakaal on tõenäoliselt veel suurem.

Töötukassal on praegu pakkuda 3888 töökohta Eestis ja 215 välismaal.

Ühtlasi teatas töötukassa reedel, et lõpetab alates juuli algusest registreeritud töötute nädalastatistika avaldamise. Iganädalast statistikat hakkas kassa avaldama majanduskriisi alguses, kui registreeritud töötute arv kasvas väga kiiresti.

"Nüüd, kus registreeritud töötus on vaatamata sesoonsetele kõikumistele langeva trendiga, oleme loobumas selle lühiajalise statistika avaldamisest ning jätkame kõigi tähtsamate statistiliste näitajate avaldamist kuustatistikas," märkis töötukassa.

Nädalastatistika on väga tugevasti mõjutatud kalendaarsetest efektidest ja ka ühekordsetest muutustest või sellest, kas mõni riigipüha jääb vastavasse nädalasse või toimub noormeeste ajateenistusse kutsumine. "Mida stabiilsem on majandusolukord, seda enam on nädalastatistika mõjutatud nendest anomaaliatest ja seda vähem on näha tegelikku trendi," selgitas töötukassa.