Hinnamuutuse põhjuseks on Neste teatel alanenud sisseostuhinnad.

“On rõõm tõdeda, et aprilli algusest saadik on mootorikütuste sisseostuhinnad jätkuvalt alanenud. Sellest on saanud osa ka meie kliendid – jaehinnad Neste tanklates on langenud kaheksal korral kokku kuni 15 senti”, ütles Neste Eesti kliendisuhete juht Kristi Pari.

”Viimastel päevadel on märgata ka kerget euro tugevnemist dollari suhtes. Kui sama suundumus jätkub koos ostuhinna langusega, siis annab see lootust optimismiks ka edaspidi,” lisas ta.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuhi Teedo Meltsi sõnul on kütusehindasid võimaldanud alandada ühelt poolt maailmaturuhindade langus ning teisalt on kütusemüügiga tegelevatel ettevõtetel käimas ka mitmed kampaaniad.

„Lisaks üldistele hinnalangetustele ja piirkondlikele sooduskampaaniatele on näiteks Statoili teenindusjaamades langenud ka Ultima 95 mootoribensiini hind, mis on juuli keskpaigani tavabensiini hinnaga. See on tarbijatel hea võimalus proovida Ultima mootorikütuse eeliseid võrreldes tavabensiiniga."

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul vaatamata sellele, et toornafta sisseostuhind on tõusul, võimaldab eelmise nädala langus jaehinda veelgi langetada.

Uued hinnad enamikes Neste jaamades on:

Futura 95 - 1,319

Futura 98 - 1,359

Futura D - 1,279

Mõnedes Neste jaamades võib hind olla soodsam konkurentsi või reklaamikampaaniate tõttu.

Hinnad Statoili teenindusjaamades:

Mootoribensiin 95                                1,335
Mootoribensiin 95 Ultima                       1,335
Mootoribensiin 98 Ultima                       1,375
Diislikütus                                            1,295


Statoil 1-2-3 automaatjaamades on hinnad 1,6 sendi võrra soodsamad.

Uued hinnad Olerexi kiirjaamades on järgmised:

Bensiin 95 1,319
Bensiin 98 1,359

Diislikütus 1,279

Teenindusjaamades on hinnad kuni 1,6 senti kallimad.