Enda arvates parkisin nagu kenasti ja kuskil mingit tasulise parkimise märki ka polnud, aga mul ikka väike kahtlus oli, et mine sa tea - võõras riik, võibolla mingid muud reeglid või kombed. Ega eriti ei taha, et politsei tuleb ja rendiauto minema veab. Pärast hakka veel võõras linnas taga otsima... keelt ka ei oska.

Läksin siis uurisin, mida tüüp tahab. Nii palju sain ta araabia/prantsuse/inglise keele segust aru, et siin ei tohi parkida ja võib politseiga probleeme tekkida.

Lubas mulle kiiresti parema (väikese tasu eest, umbes sõbra maja ette või nii) parkimiskoha otsida, kus täna parkida tohib ja juhatas kuhugi paralleeltänavasse, mis tegelikult nägi suhteliselt samasugune välja. Ma uurisin tänaval ka inimestelt, kas ja kuhu tohib parkida, aga kohalikud minu ja mina nende keelt ei rääkinud.

Nii mind siis lõksu võetigi. Maksin ühe tasuta parkimiskoha teise samasuguse vahetamise vastu rahumeeli tüüpidele (neid tekkis vahepeal juurde) 70 dirhamit (6,5 pool eurot). Oleks tegelikult vist rohkemgi maksnud, aga hind muudkui muutus ja tüübid muudkui küsisid raha juurde ja see hakkas kole kahtlasema tunduma. Alguses annad 20 - vähe. Viskad veel 50 - ikka vähe ja küsitakse juurde. Siis ma saatsin nad kukele ja parkisin vanasse kohta tagasi. Ei tulnud politseid ega kedagi.