Lihalettidele on tulnud juurde peaasjalikult huvitavamaid ja kummalisemaid marinaade. Lihaks on jäänud peaasjalikult ikka siga, millele assisteerivad mõned metsaulukid ning lambad. Variatiivsus on kindlasti suurem kui eelmisel aastal. Igaüks peaks leidma endale just sobiliku liha, sobiliku marinaadiga.

Aga uurime lähemalt.

Seekordse grill-lihade testi valikusse sattusid uued tooted: Linnamäe Lihatööstuse Kaukaasia grill-liha, Ranna-Rootsi Dagö grill-liha, Karni barbeque grill-liha, Rakvere leiva-jogurti grill-liha, Rimi BBQ šašlõkk ja Karni Must Ninja grill-liha.

Lihad grilliti koos, samal temperatuuril ning maitseti välitingimustel. Kõik lihad olid grillimisel kuumad, lisandeid ei kasutatud. Liha puhul hinnati suurust, paksust, lõhna, marinaadi maitset ning taisust.

Parimaks valiti Linnamäe Lihatööstuse Kaukaasia grill-liha. Kõige vähem sai punkte Karni barbeque grill-liha.

Delfi jaaniliha testmeeskonda kuulusid Vahur Koorits, Martti Rõõmus, Denes Kattago, Merilin Kukk, Martina Niin, Herly Saar, Merje Merdik, Laura Kõrvits, Martin Hanson ja Piret Hanson.

Nii siis ... SUUR DELFI GRILLLIHA TEST:

1. Karni Must Ninja grill-liha
Punkte: 30

Täiesti uus grill-liha Ninja on mõnusalt vürtsikas, väga ilusa värviga ning mahlane. Liha on piisava paksusega, et grillides säiliks mahlasus. Kui aus olla, siis kuulub see nende lihade hulka, millele ei peakski midagi kõrvale sööma. Üks parimaid leide uute lihade arvestuses.

2. Linnamäe Lihatööstuse Kaukaasia grill-liha
Punkte: 31

Testi võitja! Kaukaaslased on eluaegsete karjustena alati teadnud kuidas liha õigesti ja hästi valmistada. Linnamäe Lihatööstus on võtnud kodusea kaelakarbonaadi ning marineerinud seda kaukaasia stiilis. Tulemuseks on selge võitja nii ninas kui suus, loomulikult ka keres.

Lisaks on liha pakendatud lustakasse koomiksiga pakendisse, mis kutsub ostma. Liha on vanakooli šašlõki lõhnaga, just nagu vanaema kunagi panni peal tegi.

3. Karni Barbeque grill-liha
Punkte: 19

Testis kõige vähem punkte saanud liha! Probleem ei ole grill-liha puhul mitte liha kvaliteet või marinaadi maitse, probleem on liha paksuses. Eestlane ei ole harjunud lihaga, mida peaks grillil vaid minuti kummaltki poolt õrritama.

Me laseme ikka korralikult läbi küpseda, mille järel Karni BBQ liha on vintske kui saapa tald ning nõnda saabki see liha kõikides kategooriates nõrgimad punktid.

Usun, et liha ja marinaad on head, kuid need ei jõu suhu, kuna liha on selleks hetkeks pea söestunud.

4. Rakvere leiva-jogurti grill-liha
Punkte: 25

Rakvere tunneb liha, on alati tundnud. Jogurti-leiva marinaadis liha grillides tuleb lihale juurde mõnus ja magus pipargoogi maitse. Tekib tahtmine piima liha kõrvale juua.

Karamelline ja magus leib annab väga palju grill-lihale juurde. Lisaks maitsele hoiab marinaad ka lihal kõrbemast. Meenutab jõulupärast liharooga röstitud mandlitega. Sobib igal ajal ja iga lisandiga.

5. Ranna-Rootsi Dagö grill-liha
Punkte: 27

Dagö kas meeldib või mitte. Lihale on jäetud külge piisavalt pekki, et grillides jääks liha mahlasem, kuid neile, kes pekki isegi väheses ratsioonis liha kõrval ei naudi, jääb see liha selgelt poe letile.

Kuid ausalt ka, Ranna-Rootsi Dagö on väga hea liha, meeldivalt rasvane ja mahlane. Kuigi liha on ehk veidi mage, vajab veidi soola, õige natukene.

6. Rimi BBQ šašlõkk
Punkte: 20

Rimi enda BBQ liha lõhnab nagu maksapasteet. Kummalisel kombel lõhnabki liha nagu pasteet. Kindlasti saab see liha nostalgiapunktid, sest maitseb nagu vanal heal nõukaajal – tomatiselt ja hapukurgiselt. Sobib, kuid on olemas ka paremaid variante, mida grillida.

Loe ka millist märjukest grillliha kõrvale juua DELFI JAANIÕLLETESTIST!