Keskmiselt tõusevad bussijuhtide palgad 6-7% ja esimene palk uute tariifidega makstakse välja juba 10. juulil.


Transpordi Ametiühingu bussijuhtide sektsiooni koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on leping pingsate läbirääkimiste tulemus ja mõlemad pooled olid sunnitud tegema kompromisse.

“Lisaks palgatõusule saavutasime suurema kindluse ka tööaja arvestuses ja lisatasude osas,” rääkis Kübarsepp ja lisas, et siiski peab järgmisel aastal edasi arutama tööaja arvestust ja lisatasusid puudutavaid küsimusi.

SEBE juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on SEBE kahe aastaga bussijuhtide töötasu tõstnud 12% võrra. “Olen seisukohal, et töötajate palgad ei saa olla kokkuhoiu kohaks, vaid peavad olema investeering paremasse teenindusse,” rääkis Väärsi ja lisas, et SEBE eesmärgiks on nauditava ühistranspordi teenuse pakkumine.

Samuti soovib ettevõte Väärsi sõnul, et SEBE bussijuht oleks abivalmis ja sõbralik klienditeenindaja: “Käesoleval aastal oleme oluliselt panustanud bussijuhtide koolitamisesse ning erialase kompetentsi tõstmisesse,” lausus Väärsi ning rõhutas, et kõik SEBE bussijuhid läbivad klienditeeninduse ja säästva sõidu koolituse.
 
Kollektiivleping kehtib AS SEBE umbes 580-le töötajatele üle Eesti.