Märtsi 125 dollari tipust on Brenti toornafta hind langenud 90 dollarini, mis on viimase pooleteise aasta madalaim. See on langetanud ka kütusehindu tanklates. Hindade edasise liikumise osas jäävad kütusemüüjad kõhklevaks ja pikaajalisi prognoose tegema ei rutta.

“Mis puudutab nafta ja mootorikütuste hinda teisel poolaastal, siis selles osas lähevad analüütikute hinnangud lahku ehk teisisõnu räägitakse nii jätkuvast hinnalangusest, mida toetab nafta ülepakkumine, kui ka võimalikust nafta hinna tõusust, mis peaks tekkima tänu Euroopa kriisi lahenemisele ja Hiina ning USA majanduskasvu jätkumisele,” kommenteeris ootusi kütuse hinnale Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i ärikliendiosakonna juhi Raimo Vahtrik.

Olerexi turundusjuht Anti Moppeli sõnul on samas täna valdav meelsus turul, et maailma majandus on nõrk, nõudlus arenenud tööstusriikides ei kasva, Kagu-Aasia ei suuda maailma kogutarbimist oluliselt tõsta ja nõudluse rahuldamiseks on turul piisavalt toornaftat. “Seetõttu oleks põhjust oodata mõõdukate hindade püsimist,” leidis ta.’