Kas nõukogu ootab teilt konkreetseid muutusi või olete ise plaaninud KIKis muutusi teha?

Kirjutasin oma motivatsioonikirjas, mis on minu arvates KIKile kasulik. Tahaksin seal rakendada oma insenertehnilisi teadmisi ja innovaatilisust on sinna ka vaja. Raha peab olema kasutatud võimalikult efektiivselt. Mulle endale on hinge läinud ressursisäästlikkuse teema, räägin nii veeressursist kui ka kõigist muudest ressurssidest. KIK on 12 aastat tegutsenud ja vajab võib-olla läbipaistvamaks muutumist, seda just kasusaaja poolelt. Mul on varasem kogemus kasusaajana ja sealsed protsessid on olnud pisut arusaamatud, kuid laud on ikkagi ümmargune. Ka analüüsi poolt võiks avalikkus rohkem teada.

KIKi nõukogu leidis, et iga organisatsioon vajab vahel tuulutamist, kuid senini on KIK teiste analoogsete ELi asutustega töötanud siiski hästi ning efektiivselt.

KIK on üks suuremaid raha jagajaid ja olnud varem poliitiliselt väga kaldu. Kuidas talute poliitilist tõmbetuult?

Ma vaidleks teile vastu. Ma arvan küll, et KIK ei ole poliitiliselt kaldu olnud. Räägin praegusest olukorrast. Ma pole seotud ühegi erakonnaga ja teised seal ka ei ole. Ütlesin nõukogus, et klassifitseerin end spetsialistina. Loodan, et poliitilised tõmbetuuled ei hakka seal puhuma ja saab rahulikult tööd teha. Ma arvan, et ma ei ole mõjutatav ka. Teatav sõltumatus tuleb sellistes organisatsioonides alati kasuks.