Esmaspäev tõi endaga kaasa Hispaania ametliku taotluse EL-ilt finantsabi saamiseks, selle järgnes õhtul Küprose teade, et ka nemad välisabita hakkama ei saa. Koppeli sõnul ei omistaks ta nendele konkreetsetele intsidentidele ega nende ajalisele lähestikkusele liiga suurt tähtsust, vahendas ERR.

"On üldteada fakt, et võlakriis kestab, olukord halveneb ning poliitilise eliidi poolt orkestreeritud meetmed kriisi leevendamiseks on paraku olnud kaootiliste improvisatsioonide kogum, milledele on alati antud turgude poolt diagnoosiks: "Liiga hilja ja liiga vähe!" Kuna sellest kontekstist ei ole siiani suudetud irduda, on olukorra halvenemine vaat et normaalne," ütles Koppel ERR-i uudisteportaalile.

"Seni kuni majanduspoliitika ohjajad ei võta ette midagi nii mastaapset, mis turge heas mõttes üllataks, jätkab olukord paraku halvenemist," lisas ta.

Praeguseks on 17 euroalariigist saanud finantsabi Iirimaa, Portugal ja Kreeka, ametliku taotluse abi saamiseks on esitanud Hispaania ning Küpros on teatanud abivajadusest. Järgmiseks võib abi vajada Itaalia.