Võrreldes tänavu aprilliga kasvas elukindlustuse väljamaksete summa mais 3,8 protsendi võrra, vahendas BNS.

Elukindlustusmakseid kogusid kindlustusseltsid mais 5,1 miljonit eurot, mis on 8,8 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta maiga. Võrreldes aprilliga kahanesid elukindlustusmaksed mais 2,2 protsenti.

Kahjukindlustuses tegid kindlustusseltsid tänavu mais väljamakseid 13,1 miljoni euro ulatuses, mis on võrreldes mullu maiga ligikaudu sama palju. Võrreldes tänavu aprilliga kasvasid kahjukindlustuse väljamaksed mais 26,1 protsendi võrra.

Kahjukindlustusmakseid kogusid kindlustusseltsid mais 20,4 miljonit eurot, mis on võrreldes möödunud aasta sama kuuga 6,1 ja võrreldes selle aasta aprilliga 4,9 protsenti enam.

Tänavu esimese viie kuuga kogusid kindlustusfirmad pea 96,2 miljonit eurot kahjukindlustus- ja 25,3 miljonit eurot elukindlustusmakseid. Mullu samal perioodil olid need näitajad vastavalt 91,7 miljonit ja 29,2 miljonit eurot.

Kahjukindlustuses tegid kindlustusseltsid selle aasta esimese viie kuuga väljamakseid 55,8 miljonit eurot ja elukindlustuses 16,7 miljonit eurot. Eelmise aasta samal ajal olid need näitajad vastavalt 60,9 miljonit ja 14,1 miljonit eurot.