Neste hinnalangetusele järgnesid Statoil, Olerex ja teised suuremad kütusefirmad.

Neste teatel on hinnalanguse põhjuseks on juuni teises pooles mõnevõrra odavnenud sisseostuhinnad ja kohalik konkurents.

Samas ühtlustati nende jaamade hinnatasemed, kus piirkondliku konkurentsi või kampaaniate tõttu olid hinnad senini tavatasemest madalamad. Tänaseks on aprilli alguse kõrgeimast hinnatasemest Neste jaamades hinnad odavnenud kuni 19 s/l.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS ärikliendi osakonna juhi Raimo Vahtriku sõnul on oodatust nõrgemad majandustulemused nii Hiinas, USA-s kui ka Euroopas tekitanud turgudel üldise pessimismi.

„Lisaks üldisele pessimismile majanduse arengu osas, mis on nõudlust vähendanud, on Saudi-Araabia nafta tootmismahtusid oluliselt kasvatanud ning seeläbi oluliselt suurendanud nafta ja selle saaduste pakkumist. Kokkuvõttes on heameel tõdeda, et selle tulemusena on mootorikütuste maailmaturuhinnad langenud ja see võimaldab ka kohalikul tasandil taas hindasid langetada,“ ütles Vahtrik.

„Mootoribensiini hind oli viimati samal tasemel aasta alguses ja diislikütusel eelmise aasta septembris,“ täpsustas Vahtrik.

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul hinnalangus maailmaturul kajastub ka jaehindades. Alates aprillist on näiteks diislikütuse jaehind tanklates langenud juba rohkem kui 15 eurosendi võrra.

Hinnad Nestes (eurot liitri kohta):

Futura 95 1,279

Futura 98 1,319

Futura D 1,259

Hinnad Statoilis:

Mootoribensiin 95                                1,295
Mootoribensiin 95 Ultima                       1,295
Mootoribensiin 98 Ultima                       1,335
Diislikütus                                            1,275


Statoil 1-2-3 automaatjaamades on hinnad 1,6 sendi võrra soodsamad.