"Soomes on IT töötajatel endiselt kõrgemad palgad, 1,5-2 korda kõrgemad kui meil, seda olenevalt asukohast, rollist jne. Kui küsimus on Soome klientide kohapealses teenindamises, siis on paljudes ülesannetes soomlased ise selles kahtlemata kõige paremad," sõnas Pillesaar.

Pillesaar lisas, et ta on soomlaste Eestisse toomise suhtes skeptiline, välja arvatud mõnede teadmiste osas, mida Eestist ei leiagi.

"Soomlastel on Soomes kodu, sõbrad ja perekond, Soome on oma infrastruktuurilt elamiseks ka meeldivam riik. Selle kõige tõttu läheb kulukaks veenda soomlasi püsivalt siia tulema. Tarkvara arendust saab õnneks aga teha ka nii, et igas riigis on oma meeskonnad. Inimeste liigutamine maade vahel ei ole seetõttu enamasti vajalik," lisas IT-ärimees.

Soome ametiühingute keskorganisatsiooni nõunik Pia Björkbacka ütles sel nädalal Delfi Majandusele, et Nokia koondamiste mõju on tugev terves IT-sektoris, kus juba niikuinii on umbes 10 000 töötut.14. juunil teatas Nokia juht Stephen Elop, et mobiiltelefonitootja koondab suve lõpuks veel tuhandeid IT-spetsialiste, mobiilimonteerijaid ja insenere.