"Ma jagan seda mõtet, et Nokia spetsialistid tuleks Eesti IT-sektori heaks tööle panna. Eestis on väga kiirelt arenev ja edukas IT-sektor, mis kindlasti võidaks neist inseneridest ja suudakas nad ära kasutada. Kuid põhiline küsimus on ikkagi suurtes palgaerinevustes, isegi kui võtta arvesse Eesti madalaid makse ja väiksemat elukallidust," sõnas Helenius.

Helenius lisas, et tegelikkuses on olemas ka teine ja tõenäoliselt ka palju edumeelsem viis, kuidas endised Nokia spetsialistid Eesti tarbeks tööle panna.

"Paljud Nokiast kinga saanud insenerid ja programmeerijad on loonud oma teadmistele ja oskustele põhinevad ettevõtted. Endised IT-spetsialistid on muutunud täna massiliselt väikeettevõtjateks. Eesti peaks agressiivselt tegema tööd selle nimel, et meelitada need ettevõtjad oma firmasid looma ning arendama Eestis, mitte Soomes. Eesti saab pakkuda odavamat elukeskkonda, väiksemaid makse ning mugavamat tegutsemiskeskkonda, kõike mida üks alustav ettevõte vajab," sõnas Helenius.

Investor jätkas, öeldes, et edu selles vallas tähendaks aga agressiivset turundust riigi poolt.

"Kui riik teeks ka otsuse vähendada riigis kehtivaid sotsiaalmakse, oleks see juba iseenesest kutse Soome IT-ettevõtetele Eestis oma poodi püsti panema," sõnas Helenius.

Soome ametiühingute keskorganisatsiooni nõunik Pia Björkbacka ütles sel nädalal Delfi Majandusele, et Nokia koondamiste mõju on tugev terves IT-sektoris, kus juba niikuinii on umbes 10 000 töötut. 14. juunil teatas Nokia juht Stephen Elop, et mobiiltelefonitootja koondab suve lõpuks veel tuhandeid IT-spetsialiste, mobiilimonteerijaid ja insenere.