Ettevõtte möödunud aasta puhaskasum oli 7,9 miljonit eurot, millest finantseerimisteenused moodustasid 7,4 miljonit eurot ning mootorikütuste ja poekaupade müük 0,5 miljonit eurot, teatas firma.

Seoses Tallinnasse loodud Statoil Fuel & Retail ASA kontserni finantskeskusega on alates 2010. aastast Statoilil kaks ärisegmenti: jae- ja hulgimüük ning kontserni ettevõtete finantseerimisteenused.

Jae- ja hulgimüügi ärisegmendi möödunud aasta käive oli 194 miljonit eurot, kasvades eelneva aastaga võrreldes 11%. Jae- ja hulgimüügi ärisegmendi 2011. aasta puhaskasum oli 0,5 miljonit eurot, mis oli 0,2 miljoni euro võrra suurem kui 2010. aastal.

Statoil Fuel & Retail Eesti finantsjuhi Paavo Siimanni sõnul suurendasid käivet nii mootorikütuste kui ka mugavuspoe toodete ja teenuste müügikasv.

„Mootorikütuste müügitulemustele avaldasid positiivset mõju seadusandlikud muudatused, mille tulemusena 2011. aasta teisel poolel pandi piir kütuseturul toimunud ulatuslikele maksupettustele. Teisisõnu taastus aus konkurents, mis võimaldas meil müüke kasvatada. Mugavuspoe müügikasvu toetasid õiged sortimendiotsused ja atraktiivsed reklaamikampaaniad,“ selgitas Siimann.

Ettevõtte kasumlikkust mõjutasid negatiivselt euro kasutuselevõtuga seotud ühekordsed kulud ning Tallinnas kehtestatud müügimaks, mille tõttu tuli ettevõttel kanda lisakulusid kogu 2011. aasta jooksul.

„2011. aasta olulisemateks investeeringuteks olid uue täisteenindusjaama avamine Pärnu ringteel Ülejõe linnaosas, 1-2-3 automaatjaamade üleviimine Statoil 1-2-3 kaubamärgi alla ning automaatpesulate seadmete ja harjade uuendamine,“ kirjeldas Siimann. „Lisaks uuendasime kütusetankureid, klientide mugavamaks teenindamiseks paigaldasime tankimisaladele täiendavaid makseterminale ning sarnaselt varasematele aastatele jätkasime mugavuspoodide ja nende sisustuse kaasajastamist,“ lisas Siimann.

Kokku investeeris Statoil Fuel & Retail Eesti teenindusjaamadesse 3,1 miljoni euro ulatuses, mida oli ligi kolm korda rohkem võrreldes aasta varasemaga, mil investeeringute mahuks oli 1,2 miljonit eurot.

Kontserni ettevõtete finantseerimisteenuste ärisegmendi 2011. aasta müügitulu oli 50,3 miljonit eurot, millest valdava enamiku moodustasid intressitulud ja tulemid valuutakursside muutustest.

Segmendi puhaskasumiks kujunes 7,4 miljonit eurot. 2011. aasta oli kontserni finantskeskusele esimene täistööaasta. 2010. aasta oktoobris Tallinnasse loodud Statoil Fuel & Retail ASA kontserni finantskeskus tegutseb kompetentsikeskusena, osutades kontserni ettevõtetele finantsvarade juhtimise, likviidsusjuhtimise, tsentraliseeritud finantsvarade raamatupidamise ja kontserni ettevõtete finantseerimise teenuseid.