"Meie jaoks on oluline see, et me suudame leida õige kaliibriga spetsialiste neis maades, kus me juba kohal oleme. Tingimata ei ole vaja kõiki inimesi Tallinnasse kokku vedada, sest see ei ole lihtsalt efektiivne," lisas Alamäe.

"Oleme järginud inimeste palkamisel põhimõtet, et viime spetsialisti kas kliendi juurde või jätame ta enda riigis olevasse kontorisse. Seega ei näe me täna põhjust tuua Nokia'st vabanevad insenerid füüsiliselt Eestisse, kui projektid toimuvad Soomes, Venemaal või Pärsia lahe ääres," sõnas Alamäe.

IT-ärimees lisas, et üks nende tööstusharu suurimaid väljakutseid Eestis on täna suurte rahvusvaheliste projektide teostamise kogemusega inimeste leidmine.

"Teise sõnaga on meil põud just tippude hulgas. Näiteks 10 ja enam aastase rahvusvahelise töökogemusega tippspetsialisti või keskastme juhi leidmine on Eestis pehmelt öeldes keeruline. Lisaks on sellise profiiliga inimeste välismaalt palkamisel endiselt takistuseks kõrged tööjõumaksud," sõnas Alamäe.

Soome ametiühingute keskorganisatsiooni nõunik Pia Björkbacka ütles sel nädalal Delfi Majandusele, et Nokia koondamiste mõju on tugev terves IT-sektoris, kus juba niikuinii on umbes 10 000 töötut. 14. juunil teatas Nokia juht Stephen Elop, et mobiiltelefonitootja koondab suve lõpuks veel tuhandeid IT-spetsialiste, mobiilimonteerijaid ja insenere.