Võrreldes läinud aasta esimese poolega on Edelaraudtee reisijate arv tänavu tõusnud 7 protsendi võrra, teatas Edelaraudtee.

Kõige populaarsemaks on endiselt Tallinn-Türi-Viljandi suund, kus sõitis 334 044 reisijat. Reisijate arvult teisel kohal on Tallinn-Tartu-Valga suund 321 249 reisijaga. Tallinn-Rapla-Pärnu suunal on reisijaid olnud 177 731.

„Seesuguse kasvu taga on eeskätt stabiilsem sõit,“ sõnas Oherd.

"Paranev infrastruktuur ja asjaolu, et sel aastal on raudtee remonditööde korraldus võimaldanud püsivamat ja kiiremat sõiduplaani võrreldes varasemate aastatega, on reisijate arvule hästi mõjunud. Eriti on see tuntav Tartu ja Viljandi liinil, mida eelmise aasta suvel toimunud remonditööd oluliselt mõjutasid. Ka on reisijatele väga oluline info kiire liikumine teenuse kohta ja selle mugav kättesaadavus."

Müügijuhi sõnul võimaldab uudne vaatenurk infoedastuses pälvida ka nende huvi, kes senini raudteeliiklusega kokku puutunud pole.

"Päevast, mil käivitasime avalikkusele suunatud veebilehe, on meie kodulehe külastatavus hüppeliselt kasvanud,“ tõdes Oherd.