Eestis kasutab mitu korda päevas internetti 49% inimestest, Euroopa keskmine on 39%, ka avalikus kohas või koolis interneti kasutamine on Eestis palju levinum. Uudiseid loeb internetist Eestis 87% inimestest ja Euroopas 64%.

Andmed online panganduse osas erinevad veel drastilisemalt: Eestis kasutab internetipanka 85% inimestest, Euroopas vaid 48%. Internetipanganduse ja ostude osas usaldab Eestis internetti 80% inimestest, Euroopas ainult 69%.

Eurobaromeetri uuringu kohaselt valmistab küberjulgeoleku olukord Euroopa internetikasutajatele suurt muret. 89% küsitlusele vastanutest väldib interneti teel isikuandmete edastamist ja 74% on seisukohal, et viimase aasta jooksul on suurenenud oht langeda küberkuriteo ohvriks.

12% ELi internetikasutajatest on juba saanud interneti teel petta ja 8% on langenud identiteedivarguse ohvriks. Seejuures ei ole 53% internetikasutajatest viimase aasta jooksul muutnud oma salasõnu.

Uuring hõlmas kokku umbes 27 000 inimest kõigis ELi liikmesriikides. Selle tulemuste kohaselt on küberkuritegevuse ohtude tundmine ja internetis tegutsemise julgus omavahel tugevasti seotud. Enamik neist, kes ei pelga internetis sisseostude tegemist ega pangateenuste kasutamist, arvasid ühtlasi, et nad on küberkuritegevusest hästi informeeritud.