"Kuigi esmapilgul tundub suhteliselt vähetõenäoline, et majandusnäitajad võiksid kirjeldada olümpiamedalite jaotuvust riigiti, pigem oleks nendeks näitajateks siiski sportlaste võimed, talendikus, motivatsioon jmt, on võimalik teatud sõltuvusi siiski leida, väidavad Goldman Sachsi analüütikud. Peamine sisuline põhjendus selleks on lihtne – kui riik loob sportlastele treenimiseks soodsa keskkonna, on tõenäosus maailmatasemel sportlaste väljakujunemiseks kõrgem", kirjutas Kress fondi kodulehel.

"Eelnimetatud, sportlastele soodsa, keskkonna mõõtmisel kasutavadki panga ökonomistid oma majanduskasvu skooringmudelit. Mudel hõlmab endas nii üldist majandus- kui ka poliitilist keskkonda kirjeldavaid tegureid. Samuti leitakse oluline olevat niinimetatud korraldajamaa efekt, mille kohaselt korraldajariigi medalisaak on tavapärasest märkimisväärselt suurem," lisas Kress.

Ennustus Londoni olümpiamängude medalite jaotuse kohta on toodud tabelis, mille leiad SIIT! Vasakpoolne tabel kajastab kullariikide prognoosi ja parempoolne ennustust kogu medalisaagi kohta.