Tootmisest veelgi kiiremini kasvasid müügitulud. Sellele aitas kaasa siseturu nõudluse kasv, mis tõusis kolmandiku võrra. Samuti suurenesid ekspordi mahud ligi 60 protsenti, millest suurema osa moodustas tõste- ja teisaldusseadmete müük.

Vaatamata tootmismahu kiirele kasvule vähenes masinatööstuses jätkuvalt töötajate arv. Kiirstatistika kohaselt oli sektoris hõivatud ligi kümnendiku võrra vähem töötajaid võrreldes 2010. aastaga.

Vaatamata töötajate arvu vähenemisele kasvasid masinatööstuses tööjõukulud, mis osaliselt tulenes töökoormuse suurenemisest. Teisalt iseloomustas sektorit 13 protsendiline palgatõus, mis oli mullu tööstusharude seas kõige kiirem.

Masinatööstuse ettevõtted investeerisid mullu ligi poole võrra rohkem kui aasta varem, kuid aastatagune võrdlusbaas oli viimaste aastate madalaim. Investeeringute kasvu taga oli masinate ja seadmete soetamine, mis suurenes eelmise aastaga võrreldes üle kahe korra. Varasemast vähem suunati kapitali hoonete ja rajatiste arendusse.

Eestis tegutseb umbes 150 väikese ja keskmise suurusega masinate ja seadmete tootjat, kes on esindatud peaaegu igas Eesti piirkonnas. Suuremateks masinatööstuse ettevõteteks on puidutöötlemisseadmeid tootev AS Hekotek, metsaveohaagiste ja palgitõstukite tootja OÜ Palmse Mehaanikakoda, teisaldus- ja tõsteseadmete tootja AS Finmec ja tootmisautomaatikaga tegelev OÜ JOT Eesti.

Täpsemalt on võimalik masinatööstuse sektori eelmise aasta ülevaatega tutvuda siin.