Elioni internetti kasutas teise kvartali lõpuks 205 500 kodu ja ettevõtet/organisatsiooni, teatas Elion.

Uue suunatud pakkumisega eKodu oli juuni lõpuks liitunud enam kui pool erinevate Elioni erakliendi lahenduste kasutajatest. Ettevõte investeeris esimese poolaasta jooksul ligi 15 miljonit eurot, valdav osa sellest võrguarendusse.

Esimese poolaasta lõpuks oli Elionil ligi 146 500 televisiooni kasutajat, neist veidi enam kui 4000 lisandus viimase kuue kuu jooksul.

Elioni turuosa kaabeltelevisiooni turul oli I kvartali lõpuks 41%, II kvartali tulemused pole veel kinnitatud, kuid Elioni prognoosid näitavad ka siin ettevõtte turuosa kasvu.

Eelmise aasta jooksul kujunes Elionist suurim TV-teenuse pakkuja Eestis ning liidripositsioon on säilinud.

Juuni lõpuks kasvas Elioni internetiühenduse kasutajate arv 205 500-ni, poolaastaga tuli juurde üle 3000 uue kasutaja.

Elioni turuosa interneti püsiühenduste turul oli 2012. aasta I kvartalis 56,3%, II kvartali tulemused pole veel kinnitatud, kuid Elioni prognoosid näitavad ka siin väikest kasvu.

„Kõige enam on mul hea meel selle üle, et nüüdseks aasta turul olnud erakliendi pakkumine eKodu on hästi vastu võetud. Paljud senised kliendid on sellele ise üle läinud ning kuna pakkumine sai suuresti loodud klientide ettepanekute põhjal, on ka tagasiside positiivne,“ rääkis Elioni juht Arti Ots.

„Mis puudutab käibe- ja kasuminumbreid, siis need on igati ootuspärased. Selle ja eelmise aasta esimese kuue tulemused on sisuliselt samad, erinevus tuleneb vaid eelmisel aastal saadud erakorralistest tuludest,“ lisas Arti Ots.

Elioni uut erakliendi pakkumist eKodu kasutas juuni lõpu seisuga üle 93 300 pere ehk enam kui pool erinevate Elioni erakliendi lahenduste kasutajatest.

Elion investeeris aasta esimese kuue kuuga 15 miljonit eurot ning seda valdavalt võrguarendusse eesmärgiga laiendada ülikiire interneti võimalust nii kodudes kui ka ettevõtetes ja organisatsioonides.

Tänavu plaanib Elion investeerida tootearendusse, IT-taristu ja võrgu arendamisse kokku 33 miljonit eurot.

Elioni esimese poolaasta käive oli 99,3 miljonit eurot, mis on 5,1 miljonit eurot vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

Ettevõtte kuue kuu kulumieelne kasum (EBITDA) oli 25,7 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil oli see 31 miljonit eurot.

Elionil oli esimese poolaasta lõpu seisuga üle 290 000 erakliendi, ligi 27 000 äriklienti, töötajaid oli juuni lõpu seisuga üle 1670.