22.07.2012, 17:10
Külmutatud toidu kasvav äri
FOTO:
Klassikalisteks sügavkülmutatud toodeteks on või ja lihatooted, juur- ja aedviljade ning valmistoitude sügavkülmutamine on meile jõudnud viimase kahekümne aastaga.
Eestis jagunevad tootjad kahte leeri: osad eelistavad sügavkülmutamist ja kasvatavad külmutatud toodete osakaalu, teistele külmutamine väga meeltmööda pole, vahendas aripaev.ee.
Premia turundusdirektori Katre Kõvaski sõnul on toidu sügavkülmutamine populaarsust võitnud kolmel põhjusel. Esiteks aitab sügavkülmutamine säilitada toidu toiteväärtust ning vitamiini- ja mineraalaineterikkust, teiseks saab kiiresti riknevad toiduained sügavkülmutamise abil transportida pikema maa taha ning kolmandaks nende kasutamismugavus - toitu saab osta tagavaraks.
“Tänapäevase kiire, nn flash-külmutustehnoloogia kasutuselevõtt on avardanud tarbija valikuid ning võimaldab koostada palju tervislikuma ja mitmekesisema menüü läbi aasta," rääkis Kõvask.