"Aknatootmine nagu ehitaminegi on Eestis sõltuvalt klimaatilistest tingimustest sesoonne tegevus. Talvel rohke lume ja külmaga on ehitustegevus oluliselt väiksem, kui muudel aastaaegadel ja see avaldab oma mõju ka aknatootjatele. Tavapäraselt algab tellimuste kasv mais ja "hooaeg" kestab peaaegu aasta lõpuni.

Tellides aknad täna on tellimuse täitmise tähtaeg septembris, ning eelnevate aastate kogemuste põhjal võib öelda et kuue kuni kaheksa nädalane tellimuse tähtaeg pole tavatu. Kliendi seisukohast ei ole see mõistlik ja seetõttu oleme teinud investeeringud nii, et alates järgmisest aastast saame toota aknaid ka kõrghooajal maksimaalselt neljanädalase tähtajaga," kommenteeris Randoja.

Randoja lisas, et Lasita Akna tootehinnad sõltuvad suuresti tehase partnerite hinnapoliitikast - kui materjalide ja muude sisendite hinnad tõusevad, on ka aknatootja sunnitud hindu tõstma.

"Toodete nõudluse kasv otseselt küll hinnatõusu ei põhjusta. Lasita Aken on spetsialiseerunud keerukatele eriprojektidele, kuid suure osa meie toodangust moodustavad ka korterelamute ja ühiskondlike hoonete avatäited.

Sellel aastal oleme tootnud aknad Tartu observatooriumile ning korterelamutele Tallinnas ja Tartus, lisaks ka sotsiaalehitistele mitmel pool Eestis. Praegugi on töös Audru Lasteaia ja Tallinnas Rotermanni kümne korterelamu aknad," lisas tehase juht.  

"Käesolev aasta eelmisest aastast erineb meile tellimuste mahu kasvuna ning üldises plaanis võimalusega eraisikutel KredExist rekonstrueerimisetoetust saada.

Inimesed on aktiivsemalt asunud eramuid/kortereid energiasäästlikemateks rekonstrueerima ja taotlevad selleks KredEksist toetust, kuid ilmselgelt ülekoormatuse tõttu ei saada otsuseid mõistliku aja jooksul. Valmisolek inimestel on, aga Euroopas väga levinud energiasäästule suunatud toetussüsteem ei tööta meil veel piisavalt ladusalt," mainis Randoja.