Patendiametile on 8. märtsil antud sisse tegistreerimistaotlus number M201200228, mille sisuks on AS Tere soov saada punases ja valges toonitud logo "Terve Eesti kiidab! TERE" omanikuks.

Maag Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik ütles Delfi Majandusele, et nad on teadlikud AS Tere soovist nende poolt 2008. aastast kasutuses olnud slogan patenteerida ning ära kaaperdada.

"Ma ei ole kindel, kas nad soovivad seda ise kasutama hakata, kuid ma usun, et nad tahavad hakata meilt raha nõudma," kinnitas turundusjuht, kes lisas, et nendel endil slogan "Terve Eesti kiidab" kahjuks patenteeritud ei ole.

"Rumalad olime, et ei patenteerinud. Patendivoliniku sõnul peaks vaidlus saama lahendatud 18 kuuga. Meil on olemas kõik dokumendid ja materjalid, et tõestada, et oleme seda lauset oma toodete reklaamis kasutanud juba 2008. aastast peale. Kuid kui peaks juhtuma, et Tere saab võidu, võtame kasutusele uue lause," sõnas Kallaspoolik.

LASVET Patendibüroo patendivolinik Villu Pavelts ütles aga, et menetlus võib võtta ka palju kauem.

"Savetskoje Šampanskoje taotlus anti sisse 1999. aastal ning vaidlus kestab seniajani. Minimaalselt võtab menetlus aga aega 12-14 kuud. Antud juhtumi kohta ei tohi ma kahjuks kommentaare jagada, kuna olen kliendiga allkirjastanud konfidentsiaalsuslepingu," sõnas Pevelts.