Eelmisel aastal toimus Pro Kapitali jagunemine, mille käigus eraldati ettevõttest Itaalia äritegevus. Domina kaubamärgi all tegutsev Itaalia hotelli ja puhkuseosakute äritegevus eraldati Pro Kapitalist, teatas ettevõte.

Pro Kapital Grupp keskendub suuremahulistele kinnisvaraarendusele Baltikumis ja kolme hotelli juhtimisele.

Pro Kapital Grupi juhi Paolo Michelozzi sõnul on jagunemise tulemusena grupi struktuur selgem ja tegevus kindlamalt piiritletud.

„Kasutame ära oma pikaajalist kogemust ja tugevusi kinnisvaraarendajana, et kindlustada oma positsiooni turul. Pro Kapitali omandisse jäid jagunemise tulemusena kinnisvaraarendusega tegelevad ettevõtted Baltikumis, lisaks kolm hotelli Eestis, Lätis ja Saksamaal,“ sõnas Michelozzi.

Pro Kapitali esimene hotell avati 1999. aastal Tallinnas Friedrich Wiegandi masinatööstuse hoones, mille ajalugu ulatub 1881. aastasse.

2003. aastal alustas ettevõte hotelli juhtimist Saksamaal, Bad Kreuznach linnas asuvas ajaloolises hoones, mille ümbruskond on tuntud oma veinide poolest, eriti viinamarjasordid Riesling, Silvaner ja Müller-Thurgau.

Riia hotell avati 2005. aastal kesklinna vaiksemas osas, kus paiknevad paljud saatkonnad ja teised välisriikide esindused.

Pro Kapitali hallatavate hotellide keskmine täitumus oli 2012. aasta esimesel kuuel kuul 62,7 protsenti, eelmise aasta sama perioodi keskmine täitumus oli 60,1 protsenti.

Pro Kapital on siiamaani välja arendanud ligi 20 objekti umbes 180 000 ruutmeetri kasutatava pinnaga.