Kõikidele töötajatele suunatud tööandja pensioni süsteemi kasutab panga hinnangul lisaks SEB-le veel kümmekond väikeettevõtet.

"Eesti on olnud seni SEB Grupis üks väheseid riike, kus ei ole töötajatele võimaldatud tööandja pensioni süsteemi. Selle peamiseks põhjuseks oli Eestis kehtinud ebasoodne maksukeskkond," sõnas SEB juhatuse esimees Riho Unt.

"Nüüd on maksuregulatsiooni parandatud ning see võimaldas meil hakata oma töötajatele maksma tööandjapoolseid pensionimakseid. SEB analüüsi kohaselt on praeguse põlvkonna pensionivarade puudujääk pensionile jäämise hetkel, ehk 2040. aastal, ligi 18 miljardit eurot. Tööandjate panuse lisandumine pensionivara kogumisse võimaldab seda puudujääki vähendada."

Tööandja pensioni rakendamiseks ettevõttes on Undi sõnul väga erinevaid võimalusi. "SEB on valinud lahenduse, kus ettevõte maksab täiendavad kaks protsenti töötaja brutotasust töötaja III samba pensionivarasse, kui töötaja ise panustab oma palgast samuti kaks protsenti," sõnas Unt.
"Seega on tööandja pensioniga liitumine töötajale vabatahtlik ja kogutud vara on töötaja oma ka pärast töölepingu lõppemist."

Esimese kuuga liitus uue pensionisüsteemiga ligi 400 SEB töötajat.

1. jaanuarist 2012 kehtima hakanud tulumaksuseaduse muudatuse kohaselt on ettevõtte ehk tööandja poolt tehtud sissemaksed töötaja III samba pensionilahendusse tulumaksuvabad.

Tulumaksuvabalt on võimalik teha sissemakseid kuni 15% ulatuses töötajale kalendriaasta jooksul makstud ja tulumaksuga maksustatud väljamaksete summast, mis ei ületa aastas 6000 eurot.

Varem oli sellise võimaluse kasutamist piiravaks teguriks asjaolu, et tulumaksuseaduse kohaselt käsitleti tööandja sissemakset töötaja III sambasse erisoodustusena.