Seetõttu ei ole Atoneni sõnul ka kohane arutada, mida peaks Eesti Post tegema börsilt laekuva rahaga olukorras, kus mingit otsust ja raha veel ei ole.

"Kes on üldse rääkinud, et raha peab just ettevõttele tulema. Kui riik oma aktsiaid müüb, siis ta võib ka raha endale jätta, piltlikult öeldes aktsiad realiseerides," sõnas Atonen.

"Kodanikuna võin kinnitada, olen seda ka varem korduvalt avalikult teinud, et minu meelest ei ole Eesti Post eriline börsiettevõte," sõnas Atonen.

"Minu meelest ei oleks ta sellel turul (turg ei ole Eesti vaid palju laiem) väikese tegijana eriti atraktiivne. Samas ei pea ma riigi osalust enam ammu vajalikuks."

Kuna logistikaturg on globaalne, siis tuleks Atoneni sõnul leida strateegiline partner, kellele ettevõte maha müüa, "alguses võibolla 51 protsenti aktsiatest, aga võib ka korraga kõik, kui meelekindlust on".

"Riik ei pea avatud postiturul olema osaline, vaid regulaator," rääkis Atonen. "Kuna Eesti Postis on viimastel aastatel tehtud olulisi otsuseid, mis kajastub ka tulemustes, ka 2012. aasta tundub väga okei olevat, siis usun, et ettevõte omab ka suuremat väärtust kui aastate eest."

Strateegiline partner suudaks Eesti Posti nõukogu esimehe sõnul omanikuna pakkuda paremaid ligipääse rahvusvahelistele kanalitele ning lõpuks tähendaks see ka kliendile paremat teenust. Üksikuna on ettevõttel väga seda raske teha.

"Me küll vaatame Eesti Postiga hetkel oma turuna tervet Baltikumi ning oleme astunud ka reaalseid samme, aga ka see turg on väga väike," sõnas Atonen.
"Laiemat haaret on Eesti Postilt siiski liiga julge oodata, ka riigi raha ei julgeks sellisesse seiklusesse küsida."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et pärast järelemõtlemist andis rahandusminister Jürgen Ligi majandusminister Juhan Partsile teada, et temal ei ole vastuväiteid riigiettevõtete osaluse võimalikule börsil noteerimisele, kui see toimub põhjendatult.

Partsi juhitav ministeerium teatas lehele, et nüüd minnakse edasi juba konkreetseid riigifirmasid puudutava analüüsiga. Vaadeldavate ettevõtete seas on majandusministeeriumi kinnitusel kindlasti Eesti Energia, Tallinna Sadam ja Eesti Post.