"Arvestades ettevõtte hetkeolukorda on kulude kokkuhoid kindlasti heakskiitu vääriv. Samas tuleb märkida, et kulude jälgimine on normaalne tegevus igale ettevõttele igal perioodil, mitte ainult rasketel aegadel ning kahjumiperioodil," lausus Simmo Delfile.

"Kulude kokkuhoiule mõeldes saab ettevõtja vähendada kulutusi ettevõtte produktiivsuse suurendamiseks ja finantsstabiilsuse saavutamiseks. Arco Vara kulude kärpimine toimub tõenäoliselt suures osas, kuid mitte ainult administratiivkulude arvelt."

Arvatavasti tõelise kulude kokkuhoiu annab Simmo hinnangul kõikide võimaluste süstemaatiline ja pidev kasutamine. Kui ettevõte soovib vähendada oma kulutusi ja tagada enda jätkusuutlikkus, peab pidevalt kriitilise pilguga üle vaatama kogu oma tegevuse ja tegema ettevõtte jaoks parimaid valikuid.

"Kulude kokkuhoiu võimaluse annabki personalikulude vähendamine, tootmis- ja teeninduskulude vähendamine ning üle tuleb vaadata oma strateegiad. Ning tõsi see on, et kokkuhoid muutub vaid siis tõhusaks, kui kogu ettevõte ja kõik töötajad sellega tegelevad," sõnas Simmo.

"Samas tuleb märkida, et Arco Vara puhul on tegemist jätkusuutliku ettevõttega ning ühega vähestest kinnisvarafirmadest, kes on püsinud kinnisvaraturul 20. aastat just tänu oma tugevale meeskonnale."

Äripäev kirjutas kolmapäeval, et mullu sügavamale kahjumisse vajunud Arco Vara nõukogu on otsustanud kulusid kokku tõmmata. Eeskujuks on seatud nõukogu liikmed, kes loobusid oma ametiautodest.

"Kulusid otsustasime veel kokku tõmmata eelkõige sellepärast, et efektiivsemaks muutuda. Jätame tööle spetsialistid, kes ise turult raha ettevõttesse toovad. Eesmärk on viia niinimetatud peakontori kulud minimaalseks," selgitas muudatusi Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas.

Eelmisel aastal teenis ettevõte 3,4 miljonit eurot kahjumit, aasta varem oli kahjuminumber tunduvalt väiksem, 0,3 miljonit eurot.