Poole aasta jooksul tõusis müüdud korterite arv neli protsenti ja ruutmeetri keskmine mediaanhind 2,8 protsenti, selgus Uus Maa Kinnisvarabüroo ülevaatest.

Kasvunumbrite taga näeb kinnisvarabüroo hoogustunud uusarendusturgu, mis omab tehingute hulgas ja keskmistes hindades aina suuremat mõju.

Tehingute hulgalt aktiivseimate linnaosade pingerida säilitas poolaastaga sama järjestuse, küll aga vähenes vaiksema aasta alguse tõttu tehingute hulk.

Enim tehinguid toimus Kesklinnas – 730 (2011. aasta II poolaastal 843), sellele järgnes napilt Lasnamäe 727 tehinguga (705) ja kolmandal kohal on Põhja-Tallinn 671 tehinguga (498). Nagu näha, on Kesklinnas tehingute hulk langenud ja mujal tõusnud. Selle põhjuseks on kesklinnast enam välja liikuv uusarendusteturg.

Kalleimad linnaosad on Tallinnas jätkuvalt Kesklinn (1520 €/m²) ja Pirita (1360 €/m²). Soodsaimad on aga Lasnamäe (802 €/m²) ja Mustamäe (874 €/m²). Keskmist hinnataset on enam mõjutanud tehingud uutes kortermajades, mistõttu ei ole hinnatõus proportsionaalne kõigi korterite suhtes.