Populaarsete üürikorteritüüpide osas esineb defitsiit ja elanikud leitakse pakutavasse korterisse päeva-paariga.

Kesklinnas on enim nõutud renoveeritud või uues majas asuv ühe-, kahetoaline mööbli ja köögitehnikaga korter. Väga oluliseks peetakse ka head parkimisvõimalust ja mõistlikke kommunaalmakseid.

Välisfirmade esindused ja diplomaatiline korpus tunnevad enam huvi suurte luksuslike korterite vastu vaiksematel tänavatel.

Järjest enam üürivad kesklinnas kortereid ka mõnede projektidega Eestisse saabunud meeskonnad, kes peatuvad siin kolmest kuust kuni aastani. Nende eelistuseks on suured korterid korralikes majades, võimalusega, et omanik organiseerib kõigisse tubadesse lisavoodid.

Kesklinna üürikorterite hinnatase jaguneb selgelt uute ja vanemate majade ning eriliste, enamasti ajaloolise hoonestusega piirkondade vahel. Sõltuvalt asukohast ja valmidusastmest, rahuldavast seisukorrast uue korterini, maksid 1-toalised korterid vahemikus 250-340 eurot ja kahetoalised keskmiselt 330-480 eurot.

Kuna kesklinn on väga mitmekesise hoonestusega, siis esineb ka hulk heade korterite üüritehinguid oluliselt odavamate hindadega 1-toaliste puhul ja kallimate hindadega kahetoaliste puhul. Kolme- ja enamatoaliste korterite hinnatase on keskmiselt 470-1000 eurot ning siin on palju ka erilahendustega kortereid vana- ja südalinnas ning Kadriorus.

Äärelinnas moodustavad suurima üürituru magalarajoonid, kus populaarseimad ja enim levinud on 1- ja 2-toalised tüüpkorterid.

Rahuldavas ja heas seisukorras korterite hinnatase on enamasti 140-200 eurot ühetoalistel ja 180-230 eurot kahetoalistel. Kolmetoaliste hinnatase algab enamasti 270 eurost. Uued korterid on vanematest kallimad keskmiselt alates 8 protsendist suuremate korterite puhul kuni 20 protsendini kahetoaliste puhul. Ühetoaliste hinnaerinevused võivad olla veelgi suuremad.

Enim nõutud korter on heas seisukorras või remonditud. Kindlasti on nõutav sanitaar- ja köögitehnika olemasolu. Tubade sisustus on juba vähemoluline, sest paljudel üürilistel on oma mööbel olemas. Väga oluline on küttearvete suurus ning kulutused ühistu tegevusele. Üha enam eelistatakse pikki üürisuhteid.