Eesti ajaloo ühe suurema kommertsliinidesse tehtud investeeringu käigus vahetavad Põhja- ja Baltimaade moodsaimad liinibussid välja senised täistunniekspressid, ütles AS-i SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Uued bussid on ettevõtte teatel moodsad, mõeldud nii meelelahutuseks kui töötegemiseks. Iga 56-kohalise bussi reisija saab Tallinn-Tartu maanteel kasutada eesolevas istmetoes paiknevat kaheksatollise puutetundliku ekraaniga personaalset meediasüsteemi.

“Reisija ees avaneb valik enam kui paarikümnest filmist, samuti saab kuulata muusikat või vaadata otsepildis kolme vabalevis oleva telekanali – ETV, Kanal 2 ja TV3 – programmi,” kirjeldas Väärsi. Läbi ekraani pakutava meelelahutuse tarbimiseks saab kasutada standardseid 3,5mm otsaga kõrvaklappe või soovi korral neid bussijuhi käest soetada.

Uutes täistunniekspressi bussides on jätkuvalt saadaval ka tasuta traadita internetiühendus. Võrreldes tänaste bussidega on WiFi-ühenduse töökindlust parandatud, kasutades selleks kahe SIM-kaardiga seadmeid, mis võimaldavad kahe operaatori teenuseid kombineerida.

AS-i SEBE juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul täistunniekspressi piletihind tänasega võrreldes ei muutu.

Mootor Gruppi kuuluva AS-i SEBE investeering uute busside kasutuselevõttu oli ligi kolm miljonit eurot, Eesti bussiliikluses uudse meelelahutussüsteemi osa sellest moodustab 400 000 eurot.