Andres Arraku sõnul on VMK eesmärk tekitada ja hoida elus arutelu Eesti majanduse tulevikuvisiooni kohta, anda soovitusi ja eksperthinnanguid majanduspoliitika kujundamiseks, mis aitaks olla Eestil jätkusuutlik muutuvas maailmas. Keskus koondab erinevaid majanduseksperte Eestist ja mujalt ning majandusest huvitatud bakalaureuse-, magistri- ja doktoritaseme üliõpilasi nii EBSist kui teistest ülikoolidest, teatas EBS.

„Soovime initsieerida ja kanaliseerida sõltumatute (vabalt mõtlevate) ekspertide mõttetalguid ühendades Eesti ja välismaiste istitutsioonide esindajaid. Riikide olelusvõitlus on jõudnud uude faasi. Eestil on võimalus osutuda üheks elamiskõlblikumaks ja konkurentsivõimelisimaks paigaks maailmas, aga selle nimel tuleb tööd teha. Loodav keskus soovib selles töös osaleda," rääkis Arrak.

1958. aastal sündinud Andres Arrak on majanduspublitsist ja õppejõud. Oma majandusteemaliste artiklite eest pälvis ta 2009. aastal Ajalehtede Liidult pressisõbra tiitli ning 2011. aastal Postimehe arvamusliidri tiitli. Andres Arrakul on Tartu Ülikooli majandusteaduste magistrikraad.