Kaubad olid 2011. aasta juuliga võrreldes 2,7 ja teenused 5,3 kallimad, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta juuniga võrreldes tõusnud 7,9 ja mittereguleeritavad hinnad 2,1 protsent. 2011. aasta juuliga võrreldes mõjutasid indeksit kõige rohkem eluasemele tehtavad kulutused, mis andsid kogutõusust ligi poole.

Sellest omakorda kolmveerandi andsid aastataguse ajaga võrreldes 11,6 protsenti kallinenud elekter, soojusenergia ja küte.

Toit ja mittealkohoolsed joogid andsid kogutõusust neljandiku, millest üle 40 protsendi andsid seitse protsenti kallinenud liha- ja lihatooted ning kolmandiku köögivili. Senisest 6,7 protsenti kallim mootorikütus andis kogutõusust ligi kümnendiku.

Mulluse juuliga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud värske köögivili ning odavnenud kartul, vastavalt 23 ja 58 protsenti.

Võrreldes eelmise aasta sama kuuga jäi THI muutus alla 3,6 protsendi viimati 2010. aasta augustis, mil see oli 2,9 protsenti.

Juuniga võrreldes olid juulis THI peamisteks mõjutajateks riietuse ja jalatsite sesoonsed soodusmüügid ning eluasemeteenuste kallinemine peamiselt soojusenergia ja gaasi arvel, vastavalt 2,7 ja 8,2 protsenti.

Enim kallines kuuga porgand ning odavnes paprika, vastavalt 74 ja 39 protsenti.