Käesoleva aasta esimesel poolel suutis Sampo Pank suurendada tulusid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes seitse protsenti (kasv üle 2 mln euro). Kulud kasvasid kaks protsenti ehk 0,3 miljoni euro võrra, teatas pank.

Tegevustulu aasta esimesel poolel oli 32,2 miljonit eurot (aasta varem 30,2 mln eurot) ning tegevuskulu 13,3 miljonit eurot (13,0 mln eurot).

Lisaprovisjone esimesel poolaastal ei moodustatud ning Sampo laenuportfelli kvaliteet paraneb panga andmetel jõudsalt.

Klientide hoiused ületavad stabiilselt klientide laene. Finantskulude parema juhtimise tagamiseks vähendab pank likviidsuspuhvreid. 2012. aasta keskel ületasid hoiused laene 164 miljoni euro võrra.

„Euroopa Liit ja euroala elavad keset võla- ja finantskriisi, kus osaliselt on täide läinud varem prognoositud riskid ning teisalt on liikmesriigid asunud mitmesuguste meetmekogumite abil üheskoos kriisi tõrjuma. Kriis avaldab Euroopa majanduskasvule suurt mõju. 2012. aastal halvenevad Euroopa suuremate majanduste väljavaated, mis ei jäta puutumata meie eksporditurge ja seeläbi ka Eesti majandust," kommenteeris Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe.

"Eesti sõltub ka edaspidi suurel määral välisturgudest. Majanduskasvu rõhub madal tarbimisaktiivsus. Ettevõtete ja eraisikute finantskäitumises ning otsustes annab tooni soov säästa ja võtta riske läbimõeldult."

Sampo Pank jätkab Rehe sõnul kahel viimasel aastal omaks võetud strateegiat, mille märksõnadeks on kõrge likviidsus, riskide läbimõeldud juhtimine, stabiilne majandustegevus ning kõrgel tasemel klienditeenindus.

Panga põhitulemused:
* Kasum: 40,8 mln eurot (2011. a I poolaastal 30,2 mln eurot)
* Tegevustulem (enne allahindlusi): 18,9 mln eurot (17,2 mln eurot)
* Laenude allahindluste vähenemine: 21,9 mln eurot (13,0 mln eurot)
* Kulu/tulu suhtarv: 41,3 (43)
* Hoiuste aastane muutus: -260 mln eurot
* Laenude aastane muutus: -240 mln eurot
* Laenude ja hoiuste suhe: 0,89 (0,89)
* Kliente: 124 000

Allikas: Sampo Pank