Trend, mis rõõmustab laenuvõtjaid ja kaupmehi ning kurvastab madalaid intresse vaatavaid hoiustajaid ning intressimäära fikseerinud laenajaid võib kesta veel enam kui aasta, kui uskuda tuletistehingute turgu. Uutele laenudele euribori langus otsest mõju ei avalda, seda pankade riskimarginaalide tõttu.

Pankade hinnangul võidab madalast euriborist sisemajandus, sest inimestele kätte jääv raha läheb osaliselt tarbimiseks, millel on positiivne mõju tarbimiskulutustele ja majandusele üldiselt.

 "Madalad intressimäärad võivad julgustada nii majapidamisi kui ettevõtteid uusi laene võtma, näiteks eluasemelaenude kaudu saab tuge eluasemeturg, ning elavdada seeläbi lisaks tarbimisele ka investeerimist," märkis Nordea Marketsi analüütik Annika Lindblad.

Lindblad märkis, et tuleks meeles pidada seda, et madal euribor on ajutine ja intressimäärade tõus võib mõnikord olla üsna kiire. "Seega ei tohiks eeldada, et intressimäär jääb kogu laenuperioodi jooksul sama soodsaks. Tuleb valmistuda võimalikuks intressitõusuks ja näiteks praegusel madalate intresside perioodil raha laenude hilisemaks teenindamiseks kõrvale panna," soovitas ta.