Linnavaraamet saatis kohtutäiturile täitmismenetluse alustamiseks linna üürikomisjoni jõustunud otsuse. Muu hulgas oli nõude sisuks eluruumi üürniku väljatõstmine koos temaga eluruumi kasutavate isikutega. Kokku puudutas otsus viit isikut. Kohtutäitur saatis ametile ettemaksu arve summas 552 eurot (viis isikut + käibemaks), kirjutas aripaev.ee.

"Linnavaraamet on nõus, et kohtutäituril on seadusest tulenev õigus nõuda tasu ettemaksu. Samas ei saa me nõustuda sellega, et ühe kinnisasja väljaandmise kohtutäituri tasu ettemaks määratakse vastavalt eluruumist väljatõstetavate isikute arvule," ütles ameti elamumajanduse ja varahalduse osakonna peaspetsialist Veiko Meremäe.

Vastavalt kohtutäituri seaduse §36 lg 1 p 2 on täitetoiminguks kinnisasja väljaandmine. Sama paragrahvi lõike 2 kohaselt on kohtutäituri põhitasu toimingu eest 140 eurot ja kohtutäituri tasu ettemaks 92 eurot. Kuna toimub ühe kinnisasja väljaandmine, siis on kohtutäituri põhitasu toimingu eest 140 eurot ja kohtutäituri tasu ettemaks 92 eurot, selgitas ta.

Linnavaraameti elamumajanduse ja varahalduse osakonna juhataja Ene Padriku sõnul pole nende praktikas taolisi juhtumeid varem ette tulnud. "Kui pooled tõlgendavad õigusakti erinevalt, saab õigusakti tõlgenduse osas pöörduda õigusakti eelnõu koostaja poole," ütles ta.