Port Arturi kaubamaja ning üle autotee asuva parkimismaja vahele jääval Lai 9 aadressi kandval ligi 1000 ruutmeetrisel krundil on olemas detailplaneering, mis lubab linna kallimale kinnistule rajada kuni 7-korruselise äri- ja elamuhoone, kus leiab edaspidi koha toidukauplus, kaubanduspinnad, hotell ja korterid. Konkurentide hinnangul ei tegutse Saaremets aga omal huvil ning oma rahaga.

Kuna 524 tuhande eurone hind vaid ligi tuhande ruutmeetri eest on Pärnu mõistes kosmiline, ehitada on sellele krundile aga väga kallis, on tekkinud küsimus, kelle huve Hanno Saaremets esindab. Ühe idee kohaselt on ostu taga Tartu ärimehed, kelle portfelli kuulub ka Lõunakeskus linna piiril. Nimelt on samadel ettevõtjatel osalused Port Arturite vahel paiknevas Pärnu Keskuses.

Kireva minevikuga ärimees

Hanno Saaremets on tuntud Rakvere ärimees, kes on tegutsenud nii lombardi, kui jõusaali pidajana, rentinud tuntud Tartu õlleka ZUM ZUM ruume. Peaasjalikult on Saaremets tegutsenud kinnisvaraäris. Hetkel tegutseb Hanno Saarmets FIEna. Kas Lai 9 aadressiga krundi ostid Saaremets füüsilisest isikust ettevõtjana.

Kirjuks muudab ärimehe mineviku 2006. aastal juhtunud seik. Nimelt pidas 2006. aasta novembris politsei kinni Rakveres elava 38aastase ärimehe, keda kahtlustati kahe alla 14aastase tüdrukuga sugulises vahekorras olemises ja neile alkoholi pakkumises. Ärimeheks ei olnud keegi muu kui Hanno Saaremets. Kokkuleppe menetluse korras istus mees ka neli kuud trellide taga.

Lisaks on Saaremets 1997. aasta märtsis vedanud vägikaigast tänase riigikogu liikme Lembit Kaljuveega Rakvere lastepolikliiniku hoone ostmisel. Saaremetsa pakkumine toona kaotas.