Swedbanki eraisikute krediidiportfelli juhtimise osakonna juhataja Kersti Arro sõnul on pangapoolsed intresside marginaalid aastaga tõusnud. "Panga kapitalivajadus on suurenenud ja see on omakorda pisut kasvatanud eluasemelaenu marginaali," viitas Arro tõusu põhjustele.

SEB eraisikute suuna arendusjuht Triin Messimase sõnul ei ole klientidele pakutavad intressimarginaalid (intress kokku miinus baasmäär ehk tavapäraselt kuue kuu euribor) pangas alates 2011. aasta algusest oluliselt muutunud.

"See tähendab, et uute laenude intressitase on muutunud peamiselt tulenevalt baasintressimäära muutumisest," sõnas Messimas.

"Tuleb arvestada, et keskmist marginaali mõjutab muuhulgas uute laenude profiil: kuna kodulaene antakse 2012. aasta suvel peaaegu veerandi võrra rohkem kui aasta tagasi, võib arvata, et laenuvõtjate riskiprofiilid on ka mõnevõrra muutunud - mitmekesistunud, mis toob kaasa keskmise intressimarginaali suurema kõikumise."

Madal intressimäär on Messimase sõnul kindlasti üks faktor, mis suurendab potentsiaalsete laenuvõtjate kindlustunnet laenu võtmise otsuse tegemisel ja seega mõjutab uute laenude käivet.