„Oleme otsustanud nii eraisikutele kui ka kõikidele äritarbijatele suunatud hinnapaketid avalikustada 19. septembril – see annab kõikidele tarbijatele piisavalt aega, et langetada enda jaoks kõige soodsam otsus,“ ütles Latvenergo Eesti turu juht Raivo Videvik, teatas firma.

Videviku sõnul peaksid kõik Eesti elanikud tõsiselt tutvuma Eesti Energiaga konkureerivate elektrimüügifirmade pakkumistega ning langetama otsuse pärast põhjalikku kaalumist.

„Tänu järgmisest aastast toimivale täielikult avatud turule on kõigil võimalus ise otsustada, kelle käest ja millistel tingimustel nad elektrit ostavad. See on äärmiselt oluline otsus, mis mõjutab otseselt pere rahakotti,“ ütles Videvik ja kinnitas, et Latvenergo on kahtlemata suuteline tegema tarbijatele konkurentsivõimelisi pakkumisi ning pakkuma tugevat alternatiivi praegusele elektrimüüjale.

„Olukorras, kus igaühel on võimalik ise elektrimüüja osas valik langetada, ei ole kindlasti mõistlik seda kellegi teise hooleks jätta. Elektrimüüja valimata jätmine ja üldteenuse kasutamine on tarbija jaoks ilmselt kõige kulukam variant,“ ütles Videvik.

Latvenergo tegutseb Eesti elektriturul 2010. aastast, mil elektriturg avanes suurettevõtetele. Veidi enam kui kahe aastaga on Latvenergo oma positsiooni Eestis pidevalt tugevdanud ja teenindab tänase seisuga umbkaudu kolmandikku avatud energiaturu klientidest. Kui 2010. aastal müüs Latvenergo Eestisse 0,14 TWh elektrit, siis 2011. aastal juba 0,5 TWh, mis moodustab 7% kogu energiatarbimisest Eestis.