Tööstusala suurus on 24 hektarit ja see asub kiiresti arenevas piirkonnas, kus on olemas lähedus vajalikele tootmissisenditele ja paljude erinevatele nõudmistele vastavate ning piisavalt suurte kinnistute olemasolu, teatas ettevõte.

Tööstusalal ootavad investeerijaid 24 kinnistut, neist esimestele kinnistutele on huvilised juba olemas. Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on kõik investeerida soovijad tööstusalale teretulnud. "Rakvere Lennuvälja tööstusala väljaarendamine tähendab olulist arengut kogu linnale. Nii suurt, 2,1 miljoni euro suurust panust linna taristusse pole viimase kümne aasta jooksul enneolnud," lisas Jaadla.

Koostöös Rakvere vallaga renoveeriti ka Rakvere sissesõit (Nortsu tee ja Papiaru tänav, Soolikaoja sild). Projekti tulemusena saavutatakse tööhõive suurenemine ning tänu kaasaegsele taristule linna ettevõtete konkurentsivõime paranemine.

Projekti raames konserveeriti ajalooline kasarmuhoone, mis valmis 1927. aastal 5. üksiku jalaväepataljoni kasarmuks ning mille projekteeris Johann Ostrat. See oli ainus hoone, mis selles piirkonnas Teise maailmasõja üle elas. Kasarmuhoone on kavas tulevikus kasutusele võtta linna rajatava Targa maja inkubatsioonikeskusena või leiab rakenduse mõnel muul otstarbel.

Projekti rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Projekti üldmaksumus on 2 142 300 eurot, sh. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetus 1 414 227 eurot, Rakvere linna osalus ligi 657 400 eurot ning Rakvere valla osalus ligi 70 700 eurot.

Rakvere linna, Rakvere valla ja Sõmeru valla territooriumil asuva Rakvere Lennuvälja tööstusala arendamise eesmärgiks on Rakvere linna suurimaks ettevõtlusalaks planeeritud piirkonna väljaarendamine, sh tehnilise taristu rajamine.

Tulevikus on piirkonda planeeritud rajada väikelennukite lennuväli koos vastatavale sektorile teenust pakkuva ettevõtlusega.