Statistika tulemused näitavad, et 65 miljoni euro suurune maksuvõlgade tase on viimase nelja aasta madalaim, teatas Krediidiinfo.

Enim on maksuvõlad aastaga vähenenud kinnisvaraalases tegevuses kahe miljoni euro võrra, põllumajanduses, metsanduses ja kalapüügis 640 tuhande euro jagu ning mäe- ja töötlevas tööstuses 590 tuhande euro jagu.

Maksuvõlgadega ettevõtete arv vähenes sarnaselt eelmisele aastale kõikides sektorites.

Riigile võlgu olevaid ettevõtteid oli käesoleva aasta esimesel poolel 5398 ehk 547 võrra vähem kui aasta tagasi. Kõige järsem maksuvõlgadega ettevõtete arvu vähenemine toimus info ja side sektoris, vähenedes 22% ning majutuses ja toitlustuses langedes 20% jagu.

Maksehäireregistri statistika andmetel vähenes maksehäiretega ehk äripartneritele võlgu olevate ettevõtete koguarv aastaga 81 ettevõtte võrra, moodustades kokku 2%-lise languse ning langedes 3909 ettevõtteni.

Tegevusalade lõikes vähenes maksehäiretega ettevõtete arv enim kinnisvaraalases tegevuses 16%, finants- ja kindlustustegevuses 15% ning info ja side sektoris 12%.

Kõigi aktiivselt tegutsevate 55 127 Eesti ettevõtete maksehäirete summa oli 2012. aasta esimesel poolel 6,5% suurem kui möödunud aastal.

Varasemate perioodidega võrreldes näitab käesolev statistika selgeid märke majanduse stabiliseerumisest. Eelkõige viitab sellele kõrge krediidiriskiga ettevõtete osakaalu püsimine 12 kuni 15 protsendi piirides.